Valldemossa & Sóller – kan bokas hemifrån

Besök två av Mallorcas mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller med buss. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte.

I bergskedjan Serra de Tramuntana finns det en mycket bördig och frodig dal. Där, 400 meter över havet, ligger den mallorkinska byn Valldemossa. Byn blev ett namn på världskartan tack vare kompositören Frédéric Chopin och hans väninna, som tillbringade en kall och regnig vinter i byn. När vi närmar oss Valldemossa söderifrån möts vi av en underbar utsikt över byn, där de traditionella husen nästan ser ut att klamra sig fast vid varandra. Efter en stillsam promenad längs de kullerstensbelagda gatorna, som ramas in av vackra hus och praktfull växtlighet, får du en stund på egen hand. Passa på att njuta av en kopp kaffe på torget eller utforska den gamla bykärnan. Härifrån tar bussen oss genom gamla olivlundar utmed kusten. Utsikten mot bergen på den ena sidan och över det blå Medelhavet på den andra är oslagbar! Därefter går turen till den franskinspirerade byn Sóller. Där går vi ombord på en av de mysiga spårvagnarna som tar oss vidare ner till hamnbyn Puerto de Soller. På vägen passerar vi en del av de grönskande citrusplantager som har gjort Sóller så berömt. Det här är en tur för den kräsne Mallorcaresenären.

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Måltider och dryck: Lunch och måltidsdryck ingår inte. Entré: Biljett till spårvagn ingår i utflyktspriset. Bra att ta med: Bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera. Under vissa perioder kan det vara lite kyligt i Valldemossa, ta därför med en varmare tröja. Tid: Heldag (ca kl. 09.00- 17.00). Färdledning: Skandinavisktalande guide. Övrigt: Liten vandring i Valldemossa och lite längre promenad i Sóller. Om du har någon typ av rörelsehinder bör du rådfråga Vingvärden innan bokning för råd. Turen går mellan april och september, kontakta oss för exakta datum.

Ca pris vuxen 61
Ca pris barn 30
Valuta EUR