Grottur med besök i Manacor - kan bokas hemifrån

Underjordisk mystik, Majoricapärlor och lokal marknad. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer. Måltider och dryck ingår inte.

Dagen börjar med ett stopp i den gamla hantverksstaden Manacor. Staden har blivit världsberömd för sin framställning av Majoricapärlor, som ansens vara de finaste konstgjorda pärlorna i världen. Endast äkta och odlade pärlor kommer före i rang. Här får vi se hur de skimrande pärlorna tillverkas av glas och fiskfjäll. Stadens måndagsmarknad är värt ett besök. Här kan du bland annat fynda allt från hantverk, kläder, skor och souvenirer till blommor. Därefter går turen till Hamsgrottorna som upptäcktes 1905. Vi smyger ner i mörkret, förbi mystiska hålor och enorma grottor. Det ekar när vattendropparna långsamt faller ner på glänsande stalagmiter. I taket kan vi se stalaktiter som bildar... ja, vad? De säregna formationerna sätter igång fantasin. Längst ner i grottorna finns en underjordisk sjö, Venice-sjön. Här stannar vi upp och får lyssna till en vacker och stämningsfull konsert. Ljuset släcks och fram mellan klipporna glider upplysta båtar tyst och stilla med musiker ombord. Vi avslutar dagen med ett besök på en keramik- och likörfabrik, där vi får provsmaka ett stort antal olika likörer. Besöket är ett utmärkt tillfälle att få provsmaka öns egen likör, palo, och den speciella örtlikören, hierbas. Turen går mellan april och september

Boka hemifrån: Den här utflykten kan du boka redan hemifrån, antingen samtidigt som du bokar din resa, eller om du redan bokat på ”Min sida”. Måltider och dryck: Lunch och måltidsdryck ingår ej. Frukost/lunch på egen hand Lunch kan köpas på Sa Gruta Restaurant. Vi stannar ca 1 timme i Sa Gruta. Entré: Entré till Cuevas/Hamsgrottorna ingår. Bra att ta med: Varm tröja, bra skor att promenera i, vattenflaska och kamera. Tid: Heldag, ca kl. 08.00- 17.00. Färdledning: Skandinavisktalande guide. Övrigt: Många trappor och nivåskillnader i grottorna. Det kan vara halt på grund av fukt eller vatten som droppar ner. Personer med någon typ av rörelsehinder bör rådfråga Vingvärden innan bokning.

Ca pris vuxen 42
Ca pris barn 21
Valuta EUR